Нове

Улюблений Яблучний Пиріг “Три склянки”

Багато хто любить яблучні пироги, і сьогодні приготуємо мій улюблений насипний яблучний пиріг “Три склянки”. Готую насипний пиріг вже понад 10 років, і нашій сім’ї він зовсім не набридає.

Рецепт пирога дуже швидкий і не клопіткий, всі інгредієнти прості та доступні, а вкінці виходить дуже смачно. Яблучний пиріг “3 склянки” виходить трохи вологим і дуже смачним! Одна неодмінна умова — яблука для пирога повинні бути соковитими.

Інгредієнти:

  • яблука (соковиті) 1,5 кг.
  • борошно 1 склянка
  • манна крупа 1 стакан
  • цукор 1 склянка
  • ванільний цукор 1 ч.л.
  • розпушувач 2 ч.л.
  • вершкове масло 150-180 г.

Готуємо суху суміш / сухе тісто.

Для тіста беремо борошно, манку і цукор в рівних пропорціях, по одній склянці — від цього і пішла назва пирога “Три склянки”. У миску насипаємо склянку борошна, склянку манної крупи та склянку цукру.
Обсяг склянок приблизно 300 мл. Додаємо ванільний цукор (для аромату) та розпушувач.
Добре перемішуємо суху суміш віночком.

Яблука миємо, чистимо і тремо на великій тертці. Для насипного пирога, яблука обов’язково повинні бути соковитими, через те, що яблучний сік має добре просочити усе сухе тісто.
Використовуйте яблука — антонівка, вони як раз кислі й соковиті. Такі яблука просто відмінно підходять. Антонівка швидко темніє на повітрі, на смак це ніяк не відіб’ється, і в готовому пирозі яблучка придбають красивий карамельний відтінок.

Тепер збираємо пиріг

Беремо форму 27х17 см з висотою 7 см. На дно форми рівномірно насипаємо шар сухого тіста. Зверху викладаємо шар тертих яблук. Знову посипаємо сухим тістом, та кладемо наступний шар яблук. Таким чином, чергуємо тісто з яблуками до верху форми. Останнім шаром має бути сухе тісто. Зверху тремо на великій тертці охолоджене вершкове масло.

Випікаємо пиріг при температурі 180 ° C близько 50 хвилин, до красивого золотистого кольору.

Наш насипний яблучний пиріг готовий! Пиріг виходить дуже смачний. Соковиті яблука і вершкове масло добре просочують сухе тісто, тому пиріг виходить просто дивовижний! Обов’язково спробуйте!

Також читайте: ПРОСТИЙ І СМАЧНИЙ СМЕТАННИК БЕЗ ВИПІЧКИ! ПЕРЕВІРЕНИЙ РЕЦЕПТ!

Нове

Популярне