Як варити кукурудзу, багато хто вже знає, тому сьогодні ми будемо не варити, а запікати кукурудзу в духовці з ароматним часниковим маслом. Кукурудза в духовці виходить дуже смачна: соковита, ніжна та ароматна!
Обов’язково спробуйте!
Складові:
- кукурудза молочна 3-4 качани
- вершкове масло (м’яке) 100 г.
- часник 2 зубчики
- петрушка (рубана) 2 гілочки
- сіль 1 ч.л.
- мелений перець на свій смак
Приготування:
Чистимо качани кукурудзи від листя і волосків.
Для варіння і запікання намагайтеся купувати молоді качани кукурудзи цукрових сортів з молочно-білими або світло-жовтими зернами. Зерна повинні бути м’якими, соковитими та пружними. Якщо зерна яскравого жовтого кольору, то кукурудза вийде більш грубою і жорсткою. Також для варіння і запікання кукурудзи не підходить кукурудза кормових сортів.
У мисці змішуємо м’яке вершкове масло, пару зубчиків часнику, рубану петрушку. Можна взяти суміш петрушки та кінзи, якщо любите, та додаємо сіль і мелений перець.
Добре перемішати масло зі спеціями. З усіх боків змащуємо нашим ароматним часниковим маслом кукурудзу. Загортаємо в лист пергаменту. Кожен качан кукурудзи додатково загортаємо в лист фольги.
Духовку розігріваємо до температури 180 ºC. Кукурудзу викладаємо на решітку і запікаємо близько 30-40 хвилин. Час приготування може трохи відрізнятися, це залежить від особливостей вашої духовки та ступеня зрілості качанів.
Перевірити готовність кукурудзи дуже просто: прямо через фольгу протикаємо кукурудзу зубочисткою. Якщо зернятка м’які то зубочистка легко входить, дістаємо кукурудзу з духовки. Кукурудза готова!
Акуратно розгортаємо пергамент(обережно, гаряче!). Також можна зробити надріз ножем або ножицями та подавати кукурудзу прямо в фользі.
Порада! Якщо раптом кукурудза дещо не допеклася, загорніть її назад у фольгу і поставте ще на 10 хвилин в духовку.
Кукурудза виходить дуже смачна, ніжна та соковита. Можна додатково зверху змастити готову кукурудзу вершковим маслом. Як то кажуть, кашу маслом не зіпсуєш, а кукурудзу тим більше!
Також читайте: КУРЯЧЕ ФІЛЕ В НАЙНІЖНІШІЙ БІЛКОВІЙ «ШУБЦІ»