Нове

Соковитий пиріг з куркою і гарбузом під рум’яною сирною скоринкою

Як не приготувати цей пиріг в сезон гарбуза. Яскравий, соковитий, ароматний. Готується просто, а виходить смачно. Гарбуз в пирозі майже не відчувається. І навіть ті, хто не дуже любить цей овоч не залишаться байдужими до цього красеня.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 200 г борошна
  • 100 г охолодженого вершкового масла
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 1-2 ст. л. холодного молока

Начинка:

  • одна подвійна куряча грудка
  • 200 г гарбуза
  • 1 велика цибулина
  • 20 г вершкового масла
  • 1 ч. л. каррі
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Заливка:

  • 1 стакан молока
  • 4 яйця
  • 1/2 ч. л. каррі
  • 150 г твердого сиру
  • насіння гарбуза
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Охолоджене вершкове масло розміщую в чашу блендера. Додаю борошно і сіль. Збиваю до утворення крихти.
  2. Додаю яйце, холодне молоко (у мене 1 ст. л.). Збиваю до утворення комка.
  3. Розподіляю тісто за формою, дно наколюю виделкою і відправляю в холодильник на 1 годину.
  4. Тим часом готую начинку. Курячі грудки варю нарізаю кубиками. Гарбуз нарізаю невеликими кубиками, цибулю – півкільцями.
  5. На сковороду викладаю вершкове масло і цибулю. Обсмажую до напівпрозорості.
  6. Додаю гарбуз і тушкую на маленькому вогні 10 хвилин.
  7. Додаю каррі, перемішую. З’єдную і перемішую м’ясо і гарбуз. Солю і перчу за смаком
  8. Перемішую молоко з яйцями, каррі, сіллю і перцем.
  9. Додаю тертий сир, перемішую.
  10. Викладаю начинку на тісто, добавляю заливку, посипаю зверху гарбузовим насінням.
  11. Випікаю в духовці, розігрітій до 180С 40 хвилин.

Смачного!

Також читайте: КУРЯЧІ ГОМІЛКИ З ОВОЧАМИ В ДУХОВЦІ! СМАЧНА ВЕЧЕРЯ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Нове

Популярне