Курячі гомілки, запечені з овочами в духовці, – це ситне, дуже смачне і гарне блюдо, яке ви без зусиль зможете приготувати для домашнього обіду або вечері. Процес приготування нескладний, оскільки основну роботу за нас зробить духовка, до того ж ми відразу отримаємо і м’ясо, і гарнір, що приємно заощадить наш час на кухні. З овочами в рецепті можна експериментувати, додаючи або прибираючи їх до смаку. Приготуйте це яскраве, як зовні, так і за смаковими відчуттями, блюдо, і, я думаю, воно вам дуже сподобається!
Складові:
- Курка (гомілка, стегно) – 700-800 г
- Кабачки – 1-2 шт. (450 г)
- Картопля – 800-1000 г
- Морква – 1-2 шт. (250 г)
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Майонез – 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Паприка – за смаком
- Куркума – за смаком
Приготування:
Курячі ніжки або стегна вимити, обсушити. Додаємо сіль, чорний перець, паприку і добре натираємо спеціями. Ми залишаємо курку маринуватися на 20-30 хвилин.
А тим часом займемося овочами. Картоплю наріжемо кубиками. Моркву – кружальцями.
Кабачок, очистити від шкірки і нарізати кружечками. У мене кабачок молодий і я не стала його очищати від шкірки.
Солодкий болгарський перець, очистити від насіння і нарізати смужками. Ріпчасту цибулю – півкільцями.
Перекладаємо овочі в глибоку миску або відразу в форму для запікання (форму для запікання змастити олією). Додаємо сіль, чорний перець, куркуму і майонез. Добре перемішуємо.
Зверху на овочі викладаємо курку. Закриваємо фольгою і відправляємо в духовку. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 1 год 20 хв. За 10-15 хвилин до готовності фольгу зняти, щоб блюдо підрум’янилося.
Смачного!
Також читайте: КУРЯЧЕ ФІЛЕ В НАЙНІЖНІШІЙ БІЛКОВІЙ «ШУБЦІ»