Нове

Курячі гомілки з овочами в духовці! Смачна вечеря для всієї родини

Курячі гомілки, запечені з овочами в духовці, – це ситне, дуже смачне і гарне блюдо, яке ви без зусиль зможете приготувати для домашнього обіду або вечері. Процес приготування нескладний, оскільки основну роботу за нас зробить духовка, до того ж ми відразу отримаємо і м’ясо, і гарнір, що приємно заощадить наш час на кухні. З овочами в рецепті можна експериментувати, додаючи або прибираючи їх до смаку. Приготуйте це яскраве, як зовні, так і за смаковими відчуттями, блюдо, і, я думаю, воно вам дуже сподобається!

Складові:

  • Курка (гомілка, стегно) – 700-800 г
  • Кабачки – 1-2 шт. (450 г)
  • Картопля – 800-1000 г
  • Морква – 1-2 шт. (250 г)
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Куркума – за смаком

Приготування:

Курячі ніжки або стегна вимити, обсушити. Додаємо сіль, чорний перець, паприку і добре натираємо спеціями. Ми залишаємо курку маринуватися на 20-30 хвилин.

А тим часом займемося овочами. Картоплю наріжемо кубиками. Моркву – кружальцями.

Кабачок, очистити від шкірки і нарізати кружечками. У мене кабачок молодий і я не стала його очищати від шкірки.

Солодкий болгарський перець, очистити від насіння і нарізати смужками. Ріпчасту цибулю – півкільцями.

Перекладаємо овочі в глибоку миску або відразу в форму для запікання (форму для запікання змастити олією). Додаємо сіль, чорний перець, куркуму і майонез. Добре перемішуємо.

Зверху на овочі викладаємо курку. Закриваємо фольгою і відправляємо в духовку. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 1 год 20 хв. За 10-15 хвилин до готовності фольгу зняти, щоб блюдо підрум’янилося.

Смачного!

Також читайте: КУРЯЧЕ ФІЛЕ В НАЙНІЖНІШІЙ БІЛКОВІЙ «ШУБЦІ»

Нове

Популярне