Сьогодні я хочу з вами поділитися дуже смачним десертом до чаю. Приготуємо профітролі з кавовим заварним кремом. Ці заварні тістечка розлітаються як насіння. Дуже смачний і простий рецепт, а крем мене просто підкорив і став улюбленим.
Кавовий заварний крем:
- Жовтки курячі – 4 шт
- Цукор – 150 г
- Кава в гранулах – 10 г (2-3 ст.л)
- Молоко – 500 мл
- Борошно пшеничне – 50 г
Приготування:
Для початку приготуємо крем, йому потрібно повністю охолонути і постояти в холодильнику пару годин.
- Перетираємо віночком жовтки з цукром до побіління.
- Молоко доводимо до кипіння. У гарячому молоці розводимо каву.
- Далі до жовтків додаємо борошно, перемішуємо.
- Виливаємо третю частину молока і все перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Потім виливаємо решту молока і ставимо на вогонь. Варимо крем постійно помішуючи до загустіння. Після закипання на це йде 2-3 хвилини. Пам’ятайте, що коли крем охолоне він стане густішим.
- Готовий крем перекладаємо в тарілочку, накриваємо плівкою і охолоджуємо до кімнатної температури, потім прибираємо в холодильник на кілька годин.
Для профітролей:
- яйце – 4 шт
- вершкове масло – 125 г
- сіль – щіпка
- борошно – 135 г
- вода – 225 г
Коли крем охолов можна приготувати профітролі.
- У кухлик відправляємо вершкове масло, сіль і воду. Ставимо на вогонь і розтоплюємо масло.
- Потім додаємо борошно всипаючи поступово і активно замішуємо. Замішуємо до тих пір поки тісто не стане однорідним. На це приблизно йде 1 хвилина.
- Знімаємо кухлик з вогню і додаємо яйця по одному, кожен раз добре перемішуючи. Тісто стає однорідним і гладким.
- Тепер викладаємо профітролі на деко. Я використовую кондитерський мішок, але можна це зробити і акуратно ложкою, формуючи кульку. Запікаємо в розігрітій духовці до 200 С 25 хвилин.
- Ось такі красені виходять. Чекаємо поки охолонуть і можна начиняти кремом.
Дуже смачно, але на жаль дуже швидко закінчуються, діти їх дуже люблять. Виходить досить багато профітролей, вистачить усім. Порадуйте своїх рідних ось такою смакотою.
Смачного!
Також читайте: ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ НА СКОВОРОДІ. ДУЖЕ НІЖНИЙ. ТОРТ БЕЗ ДУХОВКИ І МІКСЕРА