Сьогодні у нас швидке Яблучне печиво до чаю! Шалено м’яке медове печиво з шматочками яблук, родзинками, в’яленою журавлиною, цедрою лимона і волоськими горіхами! У міру солодке і не в міру смачне! Яблучне печиво за цим рецептом цілком може стати конкурентом шарлотці і яблучному пирогу, м’яке як булочка і смачне, як в дитинстві у мами або бабусі!
Складові
Для тіста:
- яйця 3 шт
- цукор 50 г
- ванільний екстракт (або ванільний цукор) 1 ч.л
- вершкове масло 90 г
- мед 1 ст.л (50 г)
- борошно 300 г
- розпушувач 1,5 ч.л
Начинка з яблук з родзинками і горіхами:
- яблука 2 шт (~ 400 г)
- родзинки 20-30 г
- в’ялена журавлина або вишня 20-30 г
- волоські горіхи 20-30 г
- цедра 1 лимона
Приготування
- У каструльку кладемо вершкове масло. І мед. Нагріваємо до рідкого стану. Доводити до кипіння не потрібно. Знімаємо з вогню і відставляємо в сторону.
- У чисту миску розбиваємо яйця. Збиваємо пів хвилинки і поступово, в кілька прийомів добавляємо цукор.
- Збиваємо яйця з цукром близько 3 хвилин, на максимальній швидкості міксера до пишності. Так цукор краще розчиниться. Але можна обійтися без міксера і просто добре збити вінчиком.
- Додаємо ванільний екстракт або ванільний цукор для аромату.І вливаємо ледве теплу суміш з розтопленого масла з медом.
- Ще раз все перемішати міксером, приблизно 7-10 секунд, до об’єднання.
- У борошно додаємо розпушувач і добре перемішуємо. Поступово просіюємо борошно з розпушувачем в яєчно-олійно-медовою сумішшю. І замішуємо в’язке тісто.
- У тісто додаємо в’ялену журавлину / вишню, родзинки та волоські горіхи. Також для аромату можна додати цедру лимона.
- Яблука миємо й очищаємо від шкірки. Видаляємо насіння і нарізаємо кубиками. Додаємо яблука в тісто. І перемішуємо. Якщо любите корицю, можна додати дрібку кориці.
- Викладаємо печиво на застелений пергаментом деко, на деякій відстані один від одного, за допомогою двох ложок.
- Духовку розігріваємо до температури 180ºC випікаємо печиво до золотистого кольору приблизно 25-35 хвилин. Час випічки орієнтовний, орієнтуйтеся по золотавому кольору печива.
- Наше медове яблучне печиво готове, воно виходить неймовірно смачним, м’яким, ніжним і ароматним! Просто неможливо зупинитися!
- Таке печиво можна приготувати заздалегідь і подати на сніданок – гарний настрій буде забезпечено. Як бачите, печиво готується швидко і просто і цілком може конкурувати з яблучним пирогом або шарлоткою.
Також читайте: СИРНИЙ ЧІЗКЕЙК “СНІКЕРС”. НІЖНИЙ ПИРІГ З СИРОМ ДО ЧАЮ