Нове

Сирний десерт який тане в роті. Ніжніше ніжного. Львівський сирник

Сьогодні я до вас з дуже простим, але просто неймовірно смачним рецептом сирного десерту. Багато його знають – це “Львівський сирник”, але якщо ви його ще не пробували, то дуже раджу. Просто ніжний десерт, який ні кого не залишить байдужим.

Сирний десерт “Львівський сирник”:

  • Сир – 400 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Цукор – 1-2 ст.л
  • Манка – 1 ч.л
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 2 ст.л
  • Ізюм – 50-70 г (курага, чорнослив і тд.)
  • Цедра лимона

Помадка:

  • Сметана – 2 ст.л
  • Какао – 2 ст.л
  • Цукрова пудра – 2 ст.л
  • Вершкове масло – 2 ст.л

Збити жовтки з цукром, додати манку, масло, родзинки і цедру лимона, після чого все ретельно вимішати. До отриманої суміші додати сир (якщо сир крупинками, пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері), усе збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини. Білки збити до густої білосніжної піни і додати в сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання. У розігріту духовку поставити сирник, випікати 40-60 хвилин при температурі 180º. Поки сирник печеться, приготувати глазур. Столову ложку масла і 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи розтопити. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, вимішати до однорідності і довести до кипіння. Готовий сирник полити шоколадною глазур’ю і помістити в холодильник мінімум на 5 годин.

Зовсім трохи інгредієнтів і зусиль, і диво десерт готовий. Дуже раджу!

Також читайте: ПРОСТИЙ ТА СМАЧНИЙ РЕЦЕПТ ЗЕФІРНОГО ТОРТА

Нове

Популярне