Дуже простий у приготуванні. Тепер уже перевірений не раз рецепт. Дуже ніжний бісквіт, повітряний як хмарка зефір, сметанний крем. Все це в поєднанні з волоськими горіхами шоколадною глазур’ю створять незвичайний смак. Результат вас порадує, а ті хто будуть їсти його разом з вами будуть аплодувати вам стоячи!
Ось що вам потрібно:
Тісто:
- 180 г цукру
- 200 г борошна
- 6 яєць
- 1 пакетик ванільного цукру
- ¼ лимона
Крем:
- 500 г сметани жирністю 30%
- 1 ст. очищених волоських горіхів
- ¾ ст. цукру
- 500 г зефіру
Шоколадна глазур
- 3 ст. л какао-порошку
- ½ ст. цукру
- 3 ст. л сметани жирністю 30%
- 100 г вершкового масла
Приготування:
- Готуємо бісквітне тісто: відокремити яєчні білки від жовтків і збити з ½ ст. цукру і декількома краплями лимонного соку в міцну піну.
- Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
- Всипати борошно, перемішати до стану однорідної маси
- … і з’єднати зі збитими білками в два прийоми.
- Тісто перелити в круглу роз’ємну форму діаметром 26 см відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин, потім вимкнути нагрів духовки і дати охолонути бісквіту при відкритих дверцятах протягом 30 хвилин
- Остиглий бісквіт розрізати навпіл.
- Приготувати крем: подрібнити горіхи, сметану збити з цукром і ванільним цукром.
- Зібрати торт: на нижній корж викласти половину крему, присипати половиною норми волоських горіхів, наступним шаром викласти половину зефіру, розрізаного на пластини.
- На зефір розподілити шаром залишки крему, присипати горіхами і накрити коржем. Зверху викласти зефір.
- Приготувати шоколадну глазур: в сотейник покласти сметану, цукор, какао-порошок, поставити на повільний вогонь і при постійному помішуванні довести до розчинення цукру. Додати вершкове масло і, помішуючи, довести до стану однорідної маси.
- Глазурі дати злегка охолонути, а потім покрити нею весь торт. Торт витримати в холоді мінімум 2 години, щоб він просочився.
Смачного!
Також читайте: І НІЯКОЇ ВАЖКОСТІ! ДУЖЕ ЛЕГКИЙ ПИРІГ ДО ЧАЮ