Нове

Простий та смачний рецепт зефірного торта

Дуже простий у приготуванні. Тепер уже перевірений не раз рецепт. Дуже ніжний бісквіт, повітряний як хмарка зефір, сметанний крем. Все це в поєднанні з волоськими горіхами  шоколадною глазур’ю створять незвичайний смак. Результат вас порадує, а ті хто будуть їсти його разом з вами будуть аплодувати вам стоячи!

Ось що вам потрібно:

Тісто:

  • 180 г цукру
  • 200 г борошна
  • 6 яєць
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • ¼ лимона

Крем:

  • 500 г сметани жирністю 30%
  • 1 ст. очищених волоських горіхів
  • ¾ ст. цукру
  • 500 г зефіру

Шоколадна глазур

  • 3 ст. л какао-порошку
  • ½ ст. цукру
  • 3 ст. л сметани жирністю 30%
  • 100 г вершкового масла

Приготування:

  1. Готуємо бісквітне тісто: відокремити яєчні білки від жовтків і збити з ½ ст. цукру і декількома краплями лимонного соку в міцну піну.
  2. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
  3. Всипати борошно, перемішати до стану однорідної маси
  4. … і з’єднати зі збитими білками в два прийоми.
  5. Тісто перелити в круглу роз’ємну форму діаметром 26 см відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин, потім вимкнути нагрів духовки і дати охолонути бісквіту при відкритих дверцятах протягом 30 хвилин
  6. Остиглий бісквіт розрізати навпіл.
  7. Приготувати крем: подрібнити горіхи, сметану збити з цукром і ванільним цукром.
  8. Зібрати торт: на нижній корж викласти половину крему, присипати половиною норми волоських горіхів, наступним шаром викласти половину зефіру, розрізаного на пластини.
  9. На зефір розподілити шаром залишки крему, присипати горіхами і накрити коржем. Зверху викласти зефір.
  10. Приготувати шоколадну глазур: в сотейник покласти сметану, цукор, какао-порошок, поставити на повільний вогонь і при постійному помішуванні довести до розчинення цукру. Додати вершкове масло і, помішуючи, довести до стану однорідної маси.
  11. Глазурі дати злегка охолонути, а потім покрити нею весь торт. Торт витримати в холоді мінімум 2 години, щоб він просочився.

Смачного!

Також читайте: І НІЯКОЇ ВАЖКОСТІ! ДУЖЕ ЛЕГКИЙ ПИРІГ ДО ЧАЮ

Нове

Популярне