Іноді так хочеться себе побалувати смачною ароматною випічкою, але, на жаль, вона може несприятливо позначитися на стані шлунка і викликати важкість. Щоб цього не сталося, потрібно правильно вибрати рецепт. Ми пропонуємо вам спекти пиріг неймовірно смачний і повітряний, в складі якого немає яєць і молочних продуктів. Борошно можна використовувати будь-яке. Звичайно, сама пишна випічка вийде на пшеничній муці.
Представлений рецепт гарний тим, що дозволяє експериментувати. Наприклад, його можна доповнити глазур’ю, включити до складу ягоди, фрукти. Найбільш смачний варіант виходить з вишнею або малиною. Це пов’язано з тим, що до складу входить какао, яке прекрасно відтіняє ягідну кислинку.
Склад пирога дуже простий. Незважаючи на це, він виходить неймовірно смачним. Пиріг можна використовувати для приготування швидкого торта. У цьому випадку він розрізається на коржі і прошаровується будь-яким кремом.
Якщо ви вирішили доповнити склад ягодами, то краще використовувати свіжі. У ягодах видаляються кісточки. Можна використовувати морожені і сушені ягоди, але їх слід правильно підготувати.
Складові:
- Пшеничне борошно – 1,5 ст.;
- Цукор – 1 ст.;
- Какао – 5 ст.л;
- Сода – 1 ч.л;
- Рослинна олія – 6 ст.л;
- Кип’ячена вода – 1 ст.;
- Будь-які ягоди – 100-150 г;
- Сіль – щіпка;
- Сода – 1 ч.л;
- Лимонний сік – 1 ст.л;
- Смажені горіхи – за бажанням.
Спосіб приготування:
- Змішуємо борошно з цукром і какао;
- Соду гасимо лимонним соком і відправляємо до сухих інгредієнтів;
- Додаємо рослинну олію і починаємо перетирати борошняну суміш руками. Як тільки вона перетвориться в крихту, додаємо воду і розмішуємо тісто ложкою. Воно не повинно бути занадто рідким. Оптимальна консистенція, як у густої сметани;
- Викладаємо тісто у форму, змащену олією. Зверху ягоди. Під час випікання тісто покриє ягоди;
- Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 190 градусів, на 30 хвилин;
- Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути, після цього подаємо до столу!
- Ще більш смачний варіант вийде, якщо покрити випічку шоколадною глазур’ю. Для її приготування необхідно змішати какао з цукром, вершковим маслом або рослинною олією і водою.
Також читайте: ТОРТ “БАУНТІ” БЕЗ ВИПІЧКИ ЗА 10 ХВИЛИН