Нове

Яблучний зефір. Секрет приготування в домашніх умовах

Зефір – одне з найулюбленіших нами тістечок. І Ви будете приємно здивовані, коли дізнаєтеся, що приготування зефіру в домашніх умовах не таке вже й складне. До того ж за смаком домашній зефір анітрохи не поступається магазинному. Він виходить смачним, повітряним і ніжним.

Спосіб приготування:

Самий головний інгредієнт в приготуванні зефіру – це яблука, а точніше яблучне пюре. Давайте його і зробимо.

Яблука нарізаємо на маленькі шматочки, пересипаємо в сотейник, ставимо на плиту, вливаємо трохи води, щоб яблука не підгоріли, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до того моменту, поки яблука не стануть дуже м’якими і не почнуть перетворюватися в пюре.

Далі гарячі яблука перекладаємо в сито і за допомогою ложки перетираємо їх в пюре.

Тепер сотейник я ставлю на ваги і зважу потрібну мені кількість пюре.

З 275 гр. яблук у мене вийшло рівно 125 гр. пюре.
До нього добавляємо цукор і ставимо на плиту. Суміш доводимо до кипіння, нам потрібно, щоб цукор повністю розтопився. Потім відразу ж знімаємо з вогню і ставимо пюре в холодне місце.

Я ставлю сотейник в холодну воду. Робіть це акуратно, оскільки вода не повинна потрапити в пюре. Яблучне пюре охолоджуємо дуже добре.

Після повного охолодження, пюре переливаємо в чашу міксера або велику миску, якщо будете працювати ручним міксером. У пюре кладемо один білок і збиваємо на найвищій швидкості до пишної піни і стійких піків.

В цей же час на плиту ставимо каструлю, всипаємо в неї агар-агар, вливаємо воду, перемішуємо і засипаємо цукор, знову варимо на середньому вогні, постійно помішуючи.

Від моменту закипання і до моменту зняття з плити у мене йде рівно 5 хвилин. Як перевірити готовий сироп чи ні без термометра? По-перше, сироп потрібно заважати дерев’яною ложкою, по-друге, при її піднятті сиром повинен стікати густою крапелькою.

Далі швидкість міксера зменшуємо до середньої і вливаємо гарячий сироп тонкою цівкою.

Ні в якому разі не намагайтеся той сироп, який залишився на стінках каструлі, зішкребти. Інакше зефір у Вас буде з шматочками застиглого сиропу.
Все, тепер збільшуємо швидкість до максимуму і збиваємо масу 4 хвилини. Вона повинна трохи охолонути і стати більш щільною. Зефір готовий!

Відсаджувати зефірки потрібно або на пергаментний папір, або на фольгу.
Зефір я буду склеювати з двох половинок, тому другу частину маси я пофарбую в рожевий колір харчовим барвником. Також можна додати кілька крапель фруктового або ягідного соку. Масу добре перемішуємо, щоб вийшов однорідний колір. Також перекладаємо в кондитерський мішок і відкидаю на рівну поверхню, накриту пергаментним папером.

Зефір залишаємо сохнути щонайменше на 6 годин, але найкраще на ніч. На наступний день склеюємо дві половинки і обсипаємо цукровою пудрою, струшуємо зайву і найсмачніший зефір готовий.

Пробуйте приготувати, це зовсім нескладно, як здається, на перший погляд. Зефір готується з натуральних інгредієнтів і має приголомшливий смак.

Також читайте: БІСКВІТНИЙ ТОРТ “ЧАРІВНИЦЯ”. СМАК, ЗНАЙОМИЙ З ДИТИНСТВА

Нове

Популярне