Нове

Віденське печиво: класичний рецепт в домашніх умовах

Рецепт печива з варенням повинен бути у кожної господині, адже готуються такі ласощі швидко і просто, але при цьому володіють відмінними смаковими якостями. Розглянемо, як же готувати таке печиво. Ці ласощі багатьом знайомі з дитинства, адже його готували наші мами і бабусі. Незважаючи на безліч варіацій, основа печива з тертим тістом залишається незмінною.

Готуємо печиво з тертим тістом

Простий рецепт печива з варенням і тертим тістом – це подарунок для кожної господині. Якщо вам потрібно швидко приготувати щось смачненьке до приходу гостей, то таке печиво стане справжнім порятунком.

Складові:

  • 110 грамів вершкового масла;
  • пів склянки цукру;
  • пару яєць;
  • 2,5-3 склянки борошна;
  • щіпка ванілі;
  • половинка чайної ложки соди (гасимо оцтом);
  • смородинове варення.

Етапи приготування:

Перетираємо яйця з цукром. У цю однорідну масу додаємо розм’якшене масло. Добиваємося однорідної консистенції. Додаємо соду, гашену оцтом.
Поступово всипаємо борошно і замішуємо тісто. Поділяємо його на дві частини – одна повинна бути трохи менше іншої. Її відправляємо в морозилку хвилин на 35-40, щоб тісто стало якомога більш жорстким, але не перетворилося на лід.
Більшу частину потрібно викласти на деко, добре розрівнявши. Зверху викладаємо варення. Якщо ви використовуєте рідке варення – просто підмішайте в нього крохмаль, і воно стане густішим.

Дістаємо з холодильника тісто і натираємо його на тертці, поверх шару варення. Розподіляємо якомога рівномірніше.
Нагріваємо духовку до 200 градусів. Відправляємо печеня випікатися. Як правило, для цього потрібно не більше пів години часу. Коли страва буде готове, дістаємо його з духовки і розрізаємо на невеликі шматочки. Так з пирога виходить дуже смачне віденське печиво.

Перед тим, як подавати ласощі на стіл, його слід остудити. Цей швидкий і простий рецепт – відмінне доповнення до чаю. Ваші гості і домочадці гарантовано будуть у захваті від смачного і ніжного віденського печива.

Також читайте: НАТРАПИЛА НА ЦЕЙ РЕЦЕПТ ВИПАДКОВО І ТЕПЕР ГОТУЮ “НАПОЛЕОН” ТІЛЬКИ НА СКОВОРОДІ

Нове

Популярне