Нове

Образ в стилі “Бохо”: 5 must have елементів

Бохо або богемний стиль – напрямок в моді, ще недавно відображав нетрадиційний спосіб життя. Цей стиль унікальний і непередбачуваний, в ньому немає заборон і обмежень, він поєднує в собі деталі інших стилів, має безліч напрямків і дарує жінці комфорт і гармонію за рахунок натуральних матеріалів і приємних оку відтінків.

Сьогодні стиль бохо означає те, чого багато хто хоче в житті або про що колись давно мріяв: свободу від чого б то не було, простий кочовий спосіб життя, пригоди, безтурботність, індивідуалізм і креативність. Ці якості представлені в стилі у вигляді декількох ключових елементів, які стоять в основі богемного образу.

1. Натуральні матеріали.

Для “Бохо” склад матеріалів має важливе значення. Те як почувається і виглядає жінка в одязі та аксесуарах природного складу відображає суть богеми – свободу, комфорт і самовираження.

Характерними бохо-тканинами є бавовна, льон, шовк, хутро, оксамит, замша, шкіра. Їх використовують для створення одягу та аксесуарів в богемному стилі.

Також до бохо-матеріалів відносяться дерево, скло (наприклад, скляне намисто), ротанг, солома, пір’я, нитки, черепашки, квіти, натуральні камені (в першу чергу бірюза) і метали. Для богемних образів використовуються просте ніжне мереживо, макраме та в’язані гачком речі.

2. Колірна палітра і візерунки

Зазвичай в бохо-вбранні наявні одяг і аксесуари природних кольорів, таких як бежевий, коричневий, світло або темно-зелений, білий, помаранчевий, охра і землисто-червоний.

3. Декоративні елементи

Декоративні елементи мають істотне значення для образу в стилі “бохо”. Вони присутні на спідницях, сукнях, жилеті, кімоно, сумках, куртках, топах, хустках, гаманцях, взутті та на інших речах.

У богемі використовується вишивка (в першу чергу квіткова), яка надає додаткову художню атмосферу, бахрома, помпони, пензлики, аплікації (в тому числі кристали, блискітки, намиста, монети, мережива, раковини і ін.).

4. Легкий вільний одяг + багатошаровість

Для створення жіночих богемних образів використовуються легкі блузи, довгі спідниці-максі, вільні сукні, кімоно і саронги.

Багатошарові образи з великою кількістю прикрас також характерні для “бохо”, де робиться наголос на наряди з нашаруванням різноманітного одягу та використанням накидок, кімоно, кардиганів, жилетів та курток.

5. Головні убори

Серед характерних бохо-головних уборів особливо виділяються хустки і капелюхи. Крім того, хустки і палантини використовуються не тільки як головні убори, а й як спідниці, і ними навіть прикрашаються сумки.

Також читайте: РОЗКІШНИЙ СТИЛЬ “САФАРІ”: МОДА ДЛЯ ЖІНОК ПІСЛЯ 40

Нове

Популярне