1. Сир із зеленню
100 г сиру + зубчик часнику + 1/2 ст. подрібненої зелені кропу. Часник пропусти через прес, змішай з сиром і зеленню. Готові тарталетки прикрась зеленню або смужками болгарського перцю.
2. Яєчний паштет
5 жовтків + 2 ст. л. подрібненої зелені + 1 ст. л. сиру + 1 ст. л. майонезу + 1 ч. л. гірчиці. Жовтки розімніть вилкою, змішай з іншими інгредієнтами.
3. Копчена риба з огірком
200 г скумбрії (горбуші) гарячого копчення + 1 свіжий огірок + 1 ст. л. майонезу + 1 ч. л. гірчиці. З риби зніми шкірку і розбери на волокна, огірок наріж кубиками. Змішай всі інгредієнти.
4. Консервовані ананаси з твердим сиром
1 ст. тертого твердого сиру + 1 зубчик часнику + 4 колечка ананаса + 1 ст. л. майонезу. Ананаси наріж дрібними кубиками, часник пропусти через прес. Всі інгредієнти змішай.
5. Крем з авокадо
1 авокадо + 2 ст. л. лимонного соку + 1 ст. л. оливкової олії + 2 ст. л. сиру + зелень базиліка. З авокадо зніми шкірку, м’якоть наріж і полий лимонним соком. Разом з іншими інгредієнтами помісти в чашу блендера і подрібни.
6. Сьомга і сир
100 г слабосоленої сьомги + 100 г сиру + зелень + лимон. Сьомгу наріж дрібними кубиками, сир змішай з подрібненою зеленню. На дно кожної тарталетки виклади сирну суміш, зверху кілька шматочків риби. Прикрась композицію тонкою скибочкою лимона.
7. Курка з болгарським перцем
300 г відвареного курячого філе + 1 болгарський перець + 1 свіжий огірок + 2 ст. л. майонезу. Куряче філе і болгарський перець наріж дрібними кубиками. З огірка зніми шкірку і також наріж. Заправ майонезом.
8. Печінка тріски з яйцями
1 баночка печінки тріски + 2 варені яйця + 2 невеликих солоних огірка + 1 червона цибулина + 2 ст. л. майонезу. Печінку розімніть виделкою, яйця, цибулю і огірки наріж якомога дрібніше. Всі інгредієнти змішай і заправ майонезом.
9. З яйцями і редькою
5 яєць + 1 редька + 2 гілочки зеленої цибулі + 2 ст. л. майонезу. Варені яйця подрібни, редьку натри, цибулю наріж дрібно-дрібно. Все змішай, заправ майонезом. Прикрась тарталетки тонкими скибочками свіжого огірка.
10. З грибами та сиром
200 г печериць + 100 г твердого сиру + 100 г консервованої кукурудзи + зелень кропу + 1 зубчик часнику. Гриби наріж дрібно, обсмажити в невеликій кількості рослинної олії, сир натри, зелень і часник подрібни. Все змішай, заправ майонезом.
Порада! Якщо тебе бентежить наявність майонезу в запропонованих начинках, можеш приготувати низькокалорійний соус самостійно. Він прекрасно підійде і для заправки святкових салатів! Вийде смачно і здорово.
Також читайте: ЧАСНИКОВА ПАСТА. ЧУДОВА ПРИПРАВА І ПРИКРАСА ДЛЯ СТРАВ
Сподобалася стаття, ставте лайк і підписуйтесь на нашу групу у фейсбук. Попереду вас чекає багато цікавої і корисної інформації для краси і здоров’я.