Дуже смачне суфле з риби припаде до душі як дорослим, так і дітям. До речі, це чудовий вихід із ситуації, як нагодувати дитину, яка ненавидить рибу, корисним продуктом. Блюдо виходить ніжним, а його смак вершковий. Такий кулінарний шедевр по достоїнству оцінять всі члени вашої родини.
Складові:
- Вершкове масло – на ваш смак;
- Судак – 1 тушка;
- Сіль – на ваш смак;
- Яйця – 2 штуки;
- Борошно – 1,5 столових ложки;
- Молоко – 150 мілілітрів.
Поетапне приготування страви:
- Відразу необхідно приготувати соус: підсмажте борошно на сковороді і влийте в ємність молоко;
- Перелийте вміст сковороди в каструлю, поставте все на маленький вогонь;
- Доведіть суміш до консистенції густої манки, не перестаючи помішувати її (вариться близько десяти хвилин);
- Процідіть соус через сито, взявши чисту глибоку миску, посоліть його і ретельно все змішайте;
- Очистіть і промийте рибу, відваріть її у воді з додаванням солі;
- Відокремте філе судака від кісточок, м’ясо перекладіть в вершковий соус;
- Розбийте яйця, жовтки відокремте від білків;
- Яєчні жовтки посоліть, відправте до риби і соусу, збийте все за допомогою блендера до отримання маси однорідної консистенції;
- Білки потрібно збити в окремій ємності, щоб отримати круту піну;
- Перемішайте збиті білки з пюре за допомогою міксера, який запущений на маленькій швидкості;
- Змастіть форму для запікання олією, вилийте в неї масу, розрівняйте вміст і поставте в духову піч на тридцять хвилин (180 градусів).
Готовому блюду дайте охолонути, не виймаючи його з форми. Після цього розділіть його на шматочки і покладіть кожному члену сім’ї в тарілку. Смачного!