Назва «Жюльєн» прийшла до нас з французької кухні. Але якщо на батьківщині це слово означає особливий спосіб нарізки молодих овочів тонкою соломкою, то у нас цим словом називається страва з грибів, запечених в сметані або в вершках під сирною скоринкою, а також роблять жульєн з курячого м’яса та морепродуктів. Однак автор нашого рецепта дав цю назву пирогу. Отже, зустрічайте: ніжний пісочний пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами – шалено смачний і шалено ситний!
Інгредієнти для приготування пирога «Жюльєн»:
Для тіста:
- Борошно – 200 г
- Маргарин – 125 г
- Тертий сир – 2 столових ложки
- Яйця – 1 штука
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- 1/3 чайної ложки мускатного горіха
Для начинки:
- Куряча грудка – 1 штука
- Гриби свіжі або заморожені – 400-500 г
- Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
- Сир твердий – 150 г
- Вершки жирністю 10-20% – 150 г
- Сметана – 150 г
- Борошно – 1 столова ложка
- Сіль, чорний перець, зелень свіжа – за смаком
- Пиріг «Жюльєн» з куркою і грибами
Приготування:
Для тіста:
Просіяти борошно і висипати на стіл гіркою, натерти на тертці маргарин. Додати яйце, тертий сир, сіль і мускатний горіх.
Всі інгредієнти з’єднати і замісити тісто. Тісто загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки:
Курячі грудки відварити, остудити і нарізати невеликими шматочками.
Цибулю очистити і нарізати кубиками. На сковороді обсмажити цибулю з додаванням олії до золотистого кольору, додати гриби і смажити, поки не випарується рідина. Додати дрібно нарізані шматочки відвареної грудки.
Для заливки:
У глибокій тарілці змішати сметану, вершки, додати борошно, сіль і перець. Цю заливку влити до курки з грибами і тушкувати до загустіння.
Форму змастити маслом, тісто розкачати і викласти у форму, зробити бортики. Викласти начинку і посипати тертим сиром. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.