Такі реберця виходять дуже м’якими, соковитими, ароматними і пікантними. Ви можете їх зробити на вечерю, свято або пікнік – на грилі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- реберця свинні, 1 кг;
- пиво, 1 стакан;
- масло рослинне, 1 ч.л;
- сіль, перець, спеції за смаком;
- гірчиця, 1 ст.л;
- цибуля, 1 шт.
Процес приготування
Реберця промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, ріжемо на порції.
Цибулю ріжемо півкільцями і додаємо до м’яса. Також додаємо сіль, перець, спеції, гірчицю, наливаємо пиво і все добре перемішуємо.
Зверху на м’ясо ставимо тарілку, на неї – гніт і залишаємо таким чином на 1 – 2 години.
Викладаємо реберця з цибулею в форму, запікаємо при 200 градусах до готовності.
Порада: якщо ви вирішите зробити це блюдо на грилі, тоді при обсмажуванні реберець, періодично поливайте маринадом з пивом – так м’ясо буде соковите і ароматне. Якщо вам подобається контраст в смаку, додайте в маринад ще столову ложку меду – буде багатий аромат і смак. Таким чином можна запікати не тільки реберця, але і будь-яке інше м’ясо, наприклад – курячі стегна і ніжки, крильця. Смачно виходить і в духовці, і на грилі і просто на багатті.