Нове

Вітамінна бомба: суміш з горіхів і сухофруктів з медом, яка підніме імунітет

Як приготувати смачну і корисну суміш з горіхів і сухофруктів з медом для імунітету – повний покроковий рецепт приготування з фото від А до Я.

Пік сезону застуди зазвичай припадає на весну.

Все тому, що запаси вітамінів в організмі виснажується, а нові поповнити просто нізвідки.

До сезонних овочів і фруктів ще далеко, а вирощені в парникових умовах, як правило, не містять і десятої частки корисних речовин і частіше несуть більше шкоди, ніж користі організму. Але вихід є.

Потрібно включати в меню сухофрукти, горіхи, лимони і, звичайно ж, мед.

Це саме ті продукти, які мають властивість зберігати максимальну кількість вітамінів до кінця зими, завдяки чому вони допомагають успішно протистояти застудам і зміцнюють імунітет:

Наприклад, курага славиться великою кількістю магнію, калію і заліза, а також вітамінами групи В.

Мед – незамінний продукт для профілактики і навіть лікування багатьох хвороб, за рахунок своєї антивірусної, протизапальної і антибактеріальної дії. Він також містить величезну кількість вітамінів і мінералів.

Ну а лимон – це всім відомий рекордсмен за вмістом вітаміну С, який просто незамінний при лікуванні грипу та застуди.

Якщо ж всі ці продукти об’єднати разом, та ще й додати до них волоські горіхи, вийдуть неймовірно смачні і корисні ласощі до чаю, яке дуже швидко і просто готується.

Такий десерт може стати відмінною заміною звичайному варенню, адже від нього набагато більше користі.

Для приготування візьміть:

  • стакан кураги,
  • стакан ядер волоських горіхів,
  • половину склянки меду,
  • 1 лимон

Ядра волоських горіхів висипте на обробну дошку і пройдіться по ним качалкою. Вам потрібно лише злегка подрібнити їх, не перетворюючи в «пил». Так блюдо вийде смачнішим.

Курагу замочіть на 20 хвилин у холодній воді. Потім воду злийте, а сухофрукти пропустіть через м’ясорубку.

Лимон ретельно вимийте. Поріжте шматочками разом зі шкіркою, видаліть кісточки, якщо вони є, і також перекрутіть його на м’ясорубці.

Додайте до маси горіхи. Уважно стежте, щоб в процесі приготування вам не попалися шматочки шкаралупи горіхів і кісточки в куразі (в м’ясорубці вони можуть подрібнитись, перетворившись в безліч дрібних і гострих осколків).

Залийте отриману масу медом. Тепер залишилося лише перемішати і ласощі готові. Їсти можна відразу.

Зберігається блюдо в холодильнику досить довго – не менше трьох тижнів. Але краще, звичайно ж, не зволікати і з’їсти його швидше.

 

Джерелоalternative-medicina

Нове

Популярне