Нове

Ідеї для дому: 9 рослин для вуличних кашпо

Кашпо може стати відмінним елементом оформлення дачної ділянки, а різноманітність їх розмірів і форм тільки спрощують задачу. У цій збірці представлено дев’ять видів рослин, які добре підходять для висадки в декоративні вуличні горщики.

Туя куляста

Карликова рослина стане ідеальним варіантом для кашпо. Цей різновид туї має досить компактні габарити, тому вона буде комфортно себе почувати в великому горщику.

З переваг рослини варто виділити відмінну витривалість – туя здатна добре переносити як мороз, так і сильну спеку.

Туя куляста

Самшит дрібнолистий

Прекрасний варіант для тих садівників, які хочуть спробувати свої сили в топіарній стрижці. З цією податливою рослиною можна легко зробити справжній витвір мистецтва.

Висота дрібнолистого самшиту рідко перевищує позначку в 1,5 метра, тому відмінно підійде для вирощування в великих кашпо.

Самшит дрібнолистий

Агава

Одним з найбільш поширених сортів агави є американська. Вона являє собою рослину з укороченим стеблом, розетка якого рясніє великими і товстими листям різної довжини і форми.

Незвичайний вид агави однозначно приверне увагу і стане неординарним акцентом.

Агава

Костриця блакитна

Ключовою особливістю цієї рослини є не тільки оригінальна форма, але і різноманітність забарвлення. Найчастіше кострицю застосовують, як додаток до квітів. Втім, незвичайні голки не менш цікаво виглядають і самостійно.

До переваг костриці варто віднести завидну невибагливість рослини. Ключовим фактором безпечності є своєчасний полив.

Костриця блакитна

Тис карликовий

Якщо «дорослі» сорти тиса, як наприклад ягідний, можуть досягати висоти до 20 метрів, то його карликовому побратиму досить невеликого ящика. Візуально вид вкрай нагадує канадський різновид чагарнику.

На особливу увагу заслуговує завидна морозостійкість рослини – тис здатний витримувати температуру до -23 градусів за цельсієм.

Тис карликовий

Дихондра

Витка рослина, часто можна зустріти в висячих горщиках. Однак, останнім часом все частіше зустрічається тенденція до розміщення дихонри в кашпо. Особливо цікавий ефект створюється при використанні високих прямокутних ящиків, які згодом повністю покриваються листям рослини, тим самим утворюючи свого роду «живу» тумбу.

Дихондра

Скандинавський мох

Декоративний мох відрізняється від традиційного різноманітністю колірної палітри, а також стабільним ростом. З великої кількості доступних фарб можна створювати незабутні композиції, групуючи їх в химерні форми.

Скандинавський мох

Ялівець горизонтальний

Вічнозелена рослина стане відмінним доповненням будь-якого дизайну. Крім того, ялівцю потрібно мінімум догляду. Найчастіше висота чагарника не перевищує позначку в 25 см, що вкрай спрощує роботу з ним.

Ялівець горизонтальний

Гейхера

Вся принадність цієї багаторічної трав’янистої рослини в розмаїтті кольору його листя. Палітра включає в себе тони від світло-салатового до темно-багряного.

Примітно, що з віком гейхера здатна зберігати свою форму. Тому її також часто можна зустріти в строгих геометричних квітниках. До слова, останні зараз знаходяться на піку популярності.

Гейхера

Також читайте: 11 НЕВИБАГЛИВИХ І КРАСИВИХ КВІТІВ ДЛЯ САДУ, ЯКІ ПОТРІБНО САДИТИ В КВІТНІ

Нове

Популярне