Ніжний жульєн з червоної риби стане витонченою стравою для особливих випадків. Легкий у приготуванні, він підкорить своїм делікатним смаком і ароматом розплавленого сиру.
Інгредієнти:
- Філе червоної риби — 170 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт
- Вершкове масло — 2 ст. л
- Борошно — 1½ ст. л
- Сіль — до свого смаку
- Мелений чорний перець — до свого смаку
- Жирні вершки — 160 мл
- Сир — 70–80 г
Приготування:
Наріжте рибу невеликими шматочками, цибулю — четвертинками кілець. Розтопіть вершкове масло на сковороді на середньому вогні та підсмажте цибулю протягом 3–4 хвилин до м’якості. Додайте рибу і готуйте ще 4–5 хвилин. Посипте борошном, додайте сіль, перець і добре перемішайте. Влийте вершки та, помішуючи, потримайте на вогні ще 1–2 хвилини. Розподіліть суміш у три кокотниці або інші форми, посипте тертим сиром. Запікайте 7–10 хвилин при температурі 180 °C до утворення золотистої скоринки.