Нове

Даша Малахова шокована неприємною ситуацією в київському кафе

Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами, залишається болючим. У своїх сторіз знаменитість поділилася враженнями від ситуації, яка трапилася в одному з київських кафе. Малахову здивувало, що значна частина відвідувачів столичних закладів продовжує спілкуватися російською мовою, хоча персонал закладу використовує красиву українську.

“Сиділа в київському кафе, й всі навколо говорили російською. Не персонал, вони говорили прекрасною українською, а відвідувачі — з друзями, партнерами, колегами. Це просто шокувало мене й мою подругу,” — поділилася Малахова.

Акторка також розповіла про власний шлях до української мови. Вона виросла в російськомовному середовищі, проте згодом, починаючи кар’єру на телебаченні у кулінарному шоу, вирішила поступово переходити на українську. Відтоді Малахова повністю відмовилася від російської.

“Коли почалося повномасштабне вторгнення, мій чоловік сказав: віднині ми говоримо українською. Я виросла в російськомовній родині, навчалася в російськомовній школі. Але це не стало на заваді переходу. Мій мовний режим, хоч і був кострубатим, допоміг поступово викорінити російську з повсякденного життя,” — розповіла вона.

Знаменитість вважає, що розмовляти українською — це потужний інструмент, який підсилює нас у боротьбі з ворогом. Даша закликала співгромадян поступово переходити на рідну мову у спілкуванні з близькими, показуючи приклад дітям і рідним.

“Зверніть увагу на силу слова! Це один із головних інструментів взаємодії з ворогом. Говоріть українською, навіть якщо ваші рідні поки не переходять. Покажіть їм приклад,” — додала ведуча.

Нове

Популярне