Смажені креветки з ароматом часнику — це чудова страва для поціновувачів морепродуктів. Легкі в приготуванні, вони мають виразний смак завдяки ніжному маринаду з часником, лимоном і вином.
Інгредієнти:
- Часник — 3–4 зубчики
- Рослинна олія — 2–3 ст. ложки
- Мелений чорний перець — ½ ч. ложки
- Очищені креветки — 500 г
- Вершкове масло — 2 ст. ложки
- Сіль — ½ ч. ложки
- Сухе біле вино — 40 мл
- Лимон — 1 шт
- Зелень — кілька гілочок
Приготування:
Часник пропустіть через прес і змішайте з однією-двома столовими ложками олії та чорним перцем. Помістіть креветки в глибоку миску, залийте часниковою олією, перемішайте та залиште маринуватися на 20 хвилин. На сковороді розігрійте по ложці рослинної та вершкової олії. Викладайте креветки частинами та обсмажуйте по 3–4 хвилини з кожного боку. Поверніть усі креветки на сковороду, додайте сіль і влийте вино. Готуйте близько 30 секунд. Вичавіть із лимона дві столові ложки соку та влийте в сковороду разом із залишками вершкового масла. Готуйте ще 1–1,5 хвилини. Перед подачею прикрасьте страву подрібненою зеленню.