Нове

Смачний соус до м’яса на зиму

Цей соус стане ідеальним доповненням до м’яса на зимовий період. Він поєднує в собі насичений смак помідорів, пікантність гострого перцю та аромат різноманітних спецій. Завдяки натуральним інгредієнтам і збереженню на зиму, ви завжди матимете під рукою смачний соус, який надасть вашим стравам неповторного смаку.

Інгредієнти:

  • Помідори — 1500 г
  • Гострий перець — 1 шт
  • Часник — 1 головка
  • Мелений коріандр — 1 ч. л
  • Уцхо-сунелі — ½ ч. л
  • Хмелі-сунелі — ½ ч. л
  • Сіль, цукор — до свого смаку
  • Оцет 9% — 2–3 ч. л

Приготування:

Спочатку наріжте помідори великими шматками та складіть у велику каструлю. Тушкуйте їх на невеликому вогні протягом 30–40 хвилин, доки вони не стануть м’якими. Після цього подрібніть помідори за допомогою блендера або м’ясорубки, щоб отримати однорідну масу. За бажанням, можна протерти томати через сито, щоб видалити шкірки. Перелийте отриману томатну масу назад у каструлю і продовжуйте варити на невеликому вогні ще 20–30 хвилин, час від часу помішуючи, поки соус не загусне. Тим часом наріжте гострий перець великими шматками та очищуємо часник. Додайте спеції до часнику та перцю, а також 3–4 столові ложки томатної маси. Все це подрібніть блендером до однорідного стану. Додайте отриману пряну суміш у каструлю з томатами. Приправте сіллю до свого смаку і ретельно перемішайте. Варіть соус ще 10–15 хвилин, постійно помішуючи. В кінці додайте цукор і оцет, знову перемішайте. Гарячий соус розлийте по заздалегідь стерилізованих банках та щільно закрийте кришками.

Нове

Популярне