Квашені зелені помідори — чудова зимова заготівля, яка подарує смак літа в холодну пору. Пряний аромат кропу, хрону та перцю чудово доповнює кислуватий смак помідорів. Простий рецепт дозволяє насолоджуватися цими пікантними овочами до весни.
Інгредієнти:
- Зонтики кропу — 1-2 шт
- Лист хрону — 1 шт
- Часник — 3-4 зубчики
- Чорний перець горошком — 7-10 шт
- Запашний перець горошком — 5-6 шт
- Сіль — 2 ст. л
- Цукор — 1 ст. л
- Зелені помідори — 2 кг
- Вода — 1 л
Приготування:
На дно стерилізованої банки викладіть зонтики кропу, лист хрону, розрізані на чотири частини зубчики часнику, чорний і запашний перець горошком, сіль і цукор. На кожному помідорі зробіть неглибокі надрізи в області плодоніжки. Щільно укладіть помідори в банку. Залийте овочі гарячою водою так, щоб вона повністю покрила помідори. Прикрийте банку кришкою і поставте її в глибоку миску. Залиште при кімнатній температурі на 8-10 днів. Періодично перевіряйте і, якщо необхідно, доливайте воду. Після заквашування щільно закрийте банку кришкою і приберіть її в холодильник для зберігання.