Рисова каша – це традиційна та улюблена багатьма страва, що чудово підходить для сніданку чи легкого перекусу. Вона проста в приготуванні, поживна і може бути основою для безлічі варіацій завдяки різним топінгам. Солодка карамелізована начинка з яблук надає каші особливого смаку та аромату, роблячи її не лише ситною, але й десертною стравою, яка точно припаде до смаку всій родині.
Інгредієнти:
- Рис – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Сіль – до свого смаку
Для топінгу:
- Яблуко – 1 шт
- Вершкове масло – 1/2 ст. л
- Коричневий цукор – 1 ст. л
Приготування:
Насипте рис у каструлю і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Додайте сіль до свого смаку. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір для виходу пари. Варіть кашу до тих пір, поки вся вода не випарується, і на поверхні рису не з’являться характерні ямки. Поки рис вариться, підготуйте топінг. Наріжте яблуко скибочками або кубиками за вашим бажанням. У сковорідці розтопіть вершкове масло на середньому вогні та додайте до нього коричневий цукор. Коли цукор почне карамелізуватися, додайте нарізані яблука та обсмажуйте їх 2-3 хвилини, постійно перемішуючи. Яблука повинні стати м’якими та вкритись ароматною солодкою глазур’ю. Коли рис повністю вбере воду і стане м’яким, влийте до нього молоко. Добре перемішайте і продовжуйте варити на повільному вогні. Постійно помішуйте кашу, щоб уникнути пригорання. Після закипання молока варіть ще 2-3 хвилини, поки рис повністю не візьме молоко, стаючи кремовим і ніжним. Готову рисову кашу розкладіть по тарілках, додайте карамелізовані яблука зверху і, за бажанням, прикрасьте подрібненими горіхами чи іншими улюбленими топінгами, такими як ягоди, сухофрукти або мед.