Цей рецепт курки в апельсиновому соусі — справжня знахідка для любителів ароматної та соковитої страви. Завдяки поєднанню цитрусових ноток апельсина з солодкістю меду і пряністю італійських трав, страва набуває особливого смаку, який підкорить навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
- Куряче стегно – 1 кг
- Апельсин – 3-4 шт
- Соєвий соус – 4-5 ст. л
- Мед – 100 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Італійські трави – 1 ч. л
- Сіль – до свого смаку
Приготування:
Спершу готуємо соус: з двох апельсинів вичавлюємо сік (150-200 мл), часник нарізаємо тонкими скибочками. Додаємо мед, соєвий соус, сіль та італійські трави. Все ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти добре поєдналися. Куряче стегно викладаємо на дно форми для запікання і заливаємо підготовленим апельсиновим соусом. Накриваємо форму фольгою і ставимо в холодильник маринуватися на 2-3 години. Маринад зробить м’ясо більш ніжним і насиченим смаком. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів. Виймаємо курку з холодильника, знімаємо фольгу і зверху викладаємо кружечки апельсина. Ставимо запікати на 45-50 хвилин, час від часу поливаючи курку виділеним соком, щоб вона не пересушилася.