Ледачі біляші — це ідеальний варіант швидкої та смачної страви, яка підкорить своєю простотою приготування та апетитним смаком. Вони поєднують ніжне м’ясо та ароматне тісто, яке виходить пухким і м’яким завдяки кефіру. Ці біляші стануть чудовим доповненням до обіду або перекусом на роботу.
Інгредієнти:
- Фарш — 500 г
- Цибуля — 2 шт
- Яйця — 2 шт
- Борошно — 320 г
- Кефір — 400 мл
- Сіль, перець — до свого смаку
- Сода — 1 ч. л
- Олія — 50 мл
- Цукор — 1/2 ч. л
Приготування:
Цибулю натріть на великій тертці або подрібніть за допомогою блендера. Змішайте з фаршем, додайте сіль і перець до свого смаку. Яйця збийте вінчиком з цукром, сіллю та кефіром кімнатної температури. Просійте борошно та змішайте з содою. Влийте рідкі інгредієнти до борошна, збийте вінчиком до отримання однорідного тіста. У сковороді розігрійте трохи олії. Столовою ложкою викладіть кілька невеликих порцій тіста, зверху додайте 1-2 чайні ложки м’ясної начинки. Поверх фаршу налийте ще по столовій ложці тіста, щоб воно покрило начинку. Накрийте сковороду кришкою, смажте біляші на невеликому вогні 2-3 хвилини. Потім переверніть і готуйте ще 3-4 хвилини під кришкою. Таким же чином обсмажте решту біляшів, періодично додаючи олію в сковороду.