Цей легкий і ароматний овочевий суп ідеально підходить для літнього обіду або вечері. Завдяки свіжим помідорам, він має насичений смак і приємний аромат, який доповнюється нотками часнику та базиліка. Готується суп швидко та просто, а результат радує ніжною консистенцією і неперевершеним смаком.
Інгредієнти:
- Помідори — 6 шт
- Цибуля — 1 шт
- Часник — 2 зубчики
- Лавровий лист — 1 шт
- Рослинна олія — 2 ст. л
- Овочевий бульйон — 500 мл
- Сіль, перець — до свого смаку
- Соус песто — до свого смаку
Приготування:
Помідори занурте на хвилину в кип’яток, потім обдайте холодною водою. Очистьте їх від шкірки та насіння, після чого наріжте невеликими шматочками. Подрібніть цибулю та часник. У каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м’якості, потім додайте часник і смажте ще пів хвилини до золотистого кольору. Додайте до каструлі нарізані помідори, лавровий лист, сіль і перець. Зменшимо вогонь до помірного і готуйте все разом 10-15 хвилин, поки помідори не стануть м’якими. Влийте гарячий овочевий бульйон. Накрийте каструлю кришкою і варіть суп ще 20 хвилин на слабкому вогні. Видаліть лавровий лист, а суп перебийте занурювальним блендером до однорідної консистенції. Додайте трохи песто до свого смаку і перемішайте.