Нове

Тепер ви забудете про шашлик. Адже свиняча шия у вишні в сто разів смачніша

Можливо, це найсмачніша страва, яку ви приготуєте на грилі – свиняча шия з вишневим соусом.

М’ясо виходить дуже соковитим, а в поєднанні з кисло-солодким соусом – це взагалі гастрономічна бомба. Обов’язково приготуйте за нашим рецептом і насолодіться цим кулінарним чудом.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия
  • Цибуля – 2-3 шт
  • Вишня заморожена – 800 г
  • Кетчуп – 200 г
  • Копчена паприка – 15 г
  • Часник сушений – 1 ст. ложка
  • Винний оцет – 4 ст. ложки
  • Цукор – 5 ст. ложок
  • Сіль
  • Дроблений перець
  • Лавровий лист

Приготування:

Свинячу шию обв’язуємо канатом і перекладаємо на деко. М’ясо посипаємо сіллю, перцем, додаємо лавровий лист. Цибулю нарізаємо тонкими слайсами і рівномірно розподіляємо по шматку. Свинину залишаємо маринуватися на 30 хвилин, але краще на одну годину.

Зі свинини прибираємо цибулю і відправляємо на вугілля. Обсмажуємо до апетитної скоринки з усіх боків. Апетитний шматок свинячої шиї викладаємо на фольговану ємність, зверху накриваємо іншою фольгованою ємністю і відправляємо на гриль. Готуємо з закритою кришкою гриля приблизно одну годину.

На деко викладаємо розморожену вишню, додаємо кетчуп, паприку, сушений часник. Також додаємо дроблений перець, винний оцет, цукор, за смаком сіль і перемішуємо. Деко з вишнею відправляємо на вугілля, доводимо до кипіння і кип’ятимо пару хвилин.
Запечений шматок шиї рясно змащуємо вишневим соусом і відправляємо знову на вугілля, приблизно на 15 хвилин. Соковиту свинячу шию звільняємо від шпагату і даємо 10 хвилин “відпочити”. Ріжемо на шматочки і подаємо до столу з вишневим соусом та улюбленими овочами. Смачного!

Нове

Популярне