Нове

Смачний рецепт пирога з куркою та картоплею

Цей рецепт ідеально підходить для сімейних обідів або святкових вечорів. Пиріг з куркою та картоплею – це смачна та поживна страва, яка швидко готується і вразить смак кожного члена вашої родини. Його можна подавати як гарячим, так і залишити для наступного дня як перекус або швидкий обід.

Інгредієнти:

  • Картопля – 450 г
  • Філе куряче – 450 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйце – 2 шт
  • Вода – 120 мл
  • Борошно – 550 г
  • Цибуля – 2 шт
  • Сіль, перець – до свого смаку
  • Рослинна олія – 1 ст. л

Приготування:

Розтопіть на водяній бані 180 г вершкового масла і залиште остудити. Збийте вінчиком одне ціле яйце та один білок з ½ чайної ложки солі. Додайте теплу воду та розтоплене масло. Ретельно змішайте. Поступово додавайте муку і замісіть м’яке, не липке до рук тісто. Скотіть його у кулю, оберіть плівкою і залиште при кімнатній температурі, поки готуєте начинку. Курку та картоплю наріжте невеликими шматочками, цибулю подрібніть. Перемішайте, посоліть і поперчіть. Тісто розділіть на дві частини так, щоб одна була трохи більшою за іншу. Візьміть більшу частину тіста і розкочуйте у пласт не товще ¹⁄₂ сантиметра. Викладіть на змащений маслом папір. Зверху розподіліть начинку та додайте нарізане шматочками масло. Розкочуйте другу частину тіста і накрийте пиріг. Закрийте краї, щоб начинка залишалась всередині. Зверху змастіть жовтком і зробіть невеличкий отвір у центрі пирога. Запікайте приблизно 60 хвилин при температурі 180 °C.

Нове

Популярне