Цей рецепт карамельного пирога з яблуками пропонує неабияку розкіш для вашого смаку. Ароматний, ніжний пиріг із солодкими яблуками, затопленими в карамельному соусі, вразить навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 280 г
- М’яке вершкове масло – 180 г
- Цукор – 150 г
- Яйце – 2 шт
- Розпушувач – 1,5 ч. л
- Щіпка солі
Для карамельної начинки:
- Молоко – 200 мл
- Цукор – 180 г
- Важкі вершки 33% – 140 мл
- Жовток – 1 шт
- Пшеничне борошно – 20 г
- Яблуко – 1 шт
Приготування:
Вбити м’яке масло з цукром до кремового стану. Додати яйця, борошно, розпушувач та сіль. Замісити тісто і відкласти в морозильник на 30 хвилин. Розтопити цукор до янтарного кольору. У іншій каструлі довести до кипіння вершки. Після цього з’єднати їх із карамеллю до однорідності. У мисці змішати борошно, жовток та молоко. Додати жовткову масу до карамелі та повернути каструлю на вогонь. Підігріти до 80 °C. Яблуко нарізати на шматочки. Охолоджене тісто викладіть в кільце і сформуйте бортики. Викладіть яблука в форму і залити карамеллю. Пекти в розігрітій до 170 °C духовці протягом 40 хвилин.