Картопляний гратен – це ситна та смачна страва, яка стане чудовим варіантом для обіду чи вечері. У цьому рецепті зустрінуться смаки ніжної картоплі, сметани та сирної корочки. Приготуйте цей вишуканий гарнір та порадуйте свою родину чи гостей смачним обідом!
Інгредієнти:
- Баклажани – 4 шт
- Фарш м’ясний – 300 г
- Рис – 100 г
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 2 зубчики
- Томатна паста – 2 ст. л
- Сир твердий – 100 г
- Сіль, перець – до свого смаку
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Баклажани розрізати пополам, видалити м’якуш, залишивши стінки товщиною близько 1 см. М’якість нарізати кубиками. Рис відварити до напівготовності. На розігрітій олії обсмажити нарізану цибулю та часник до золотистого кольору. Додати фарш, смажити, періодично помішуючи, до готовності. Додати до фаршу м’якість баклажанів, рис, томатну пасту, сіль, перець. Заправити до свого смаку, готувати ще 5-7 хвилин. Начинку розподілити між баклажанами, посипати тертим сиром. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин до утворення золотистої скоринки. Подавати гарячими, прикрасити зеленню за бажанням. Смачного!