Цей рецепт булочок з маком і корицею внесе в ваш дім аромат і смак, які розкажуть про тепло домашнього печива. Ця страва ідеально підійде для сніданку, полуденної перекуски або супроводу до чаю або кави.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 80 г
- Молоко – 150 мл
- Сметана – 20 г
- Цукор – 125 г
- Дріжджі – 5 г
- Яйце – 2 шт
- Сіль – 0,5 ч. л
- Борошно – 400 г + для посипання
- Вода – 150 мл
- Кориця – 2 ч. л
Приготування:
Розтопіть вершкове масло і трохи охолодіть. Поєднайте молоко, сметану, 75 г цукру, дріжджі, 1 яйце і масло. Додайте сіль і поступово додавайте борошно. Замісіть м’яке тісто. Накрийте миску з тістом рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, поки воно не подвоїться в розмірі. Закип’ятіть воду і залийте промитий мак. Через 20 хвилин злийте зайву рідину. Додайте 50 г цукру і корицю. Подрібніть блендером. Посипте стіл борошном. Розкочуйте тісто в тонкий шар і розподіліть по ньому начинку. Згорніть у рулет і наріжте поперек. Викладіть заготівлі на пергамент для пекарських виробів. Залиште підійматися протягом 1 години під рушником. Розігрійте духовку до 180 °C. Збийте залишене яйце вилкою і змастіть ним булочки. Випікайте приблизно 25 хвилин до золотистості.