Цей рецепт рису з куркою та овочами стане ідеальним вибором для смачного та здорового обіду або вечері. Збалансоване поєднання рису, ніжного курячого філе та ароматних овочів забезпечить вам не лише смачну страву, але й поживний та ситний обід.
Інгредієнти:
- Довгозернистий рис – 150 г
- Куряче філе – 400 г
- Морква – 70 г
- Червоний перець болгарський – 120 г
- Цибуля – 70 г
- Часник – 3 шт
- Томатна паста – 2 ст. л
- Вода – 4 ст. л
- Оливкова олія – 1 ст. л
- Спеції для плову – 1 ч. л
Приготування:
Куряче філе нарізати кубиками приблизно 2х2 см. Викласти в форму. Цибулю нарізати кільцями. Перець нарізати соломкою. Моркву нарізати пластинами. Овочі відправити в форму до курячого філе, посипати сіллю, спеціями. Полити олією. Перемішати. Викладаємо в розігріту духовку до 200 °С на 15-20 хвилин. Відварити рис у підсоленій воді до напівготовності. Знизити температуру духовки до 180°С. Дістати овочі з курячим філе, додати рис. Томатну пасту розвести водою, залити рис з куркою. Посипати спеціями для плову. Роздавити зубчики часнику. Все перемішати. Накрити форму фольгою і запікати 25-30 хв при 180°С.