Цей рецепт торта з печива з заварним кремом — це прекрасний варіант для будь-якого свята або вечірнього чаю. Заварний крем додає особливої ніжності та аромату, а сполучення з печивом робить цей десерт надзвичайно смачним і легким у приготуванні.
Інгредієнти:
- Молоко – 500 мл
- Цукор – 140 г
- Кукурудзяний крохмаль – 40 г
- Жовтки – 3 шт
- Вершкове масло – 2 ст. л
- Ванільний екстракт – 2 ч. л
- Печиво – 175 г
- Збиті вершки 33% – 200 мл
- Пудра цукрова – 2 ст. л
- Шоколад для прикраси
Приготування:
У каструлю відважити цукор, кукурудзяний крохмаль та жовтки. Змішати, поступово додавати молоко, помішуючи. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 5–6 хвилин до загустіння. Крем перелити в миску, додати масло і ванільний екстракт, охолодити та поставити в холодильник на 3–4 години. Печиво подрібнити на невеликі шматочки. Збиті вершки з цукровою пудрою збити в густу піну. Додати половину збитих вершків до охолодженого крему. Додати печиво, обережно перемішати. Розмістіть суміш печива і крему у форму. Зверху покрити залишками збитих вершків. Прикрасити шоколадом. Поставте в холодильник на 3–4 години.