Нове

Заливний пиріг з тунцем і цибулею

Цей рецепт заливного пирога з тунцем і зеленим луком – це чудовий спосіб створити вишуканий та смачний обід або вечерю. Ідеально поєднуючи м’якість тіста з насиченим смаком тунця та ароматом свіжої цибулі, цей пиріг стане відмінним варіантом для усієї родини.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сметана – 150 г
  • Яйца – 2 шт
  • Рослинна олія – 50 г
  • Цукор – 1 ст. л
  • Сіль – 1 ч. л
  • Пшеничне борошно – 170 г
  • Розпушувач – 3/4 ч. л
  • Сода – 1/4 ч. л

Для начинки:

  • Консервований тунець в соку – 150 г
  • Варені яйця – 3 шт
  • Зелена цибуля – 40 г

Приготування:

Нарізаємо яйця. Дрібно нарізаємо цибулю. Дрібно розтираємо тунець і додаємо приблизно половину соку. З’єднуємо всі інгредієнти для начинки в мисці. За необхідності додаємо сіль (якщо тунець несолений) та перемішуємо. Для тіста з’єднуємо в мисці сметану, яйця, масло, сіль і цукор. Змішуємо до однорідності. Додаємо просіяне із содою та розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Висипаємо форму папером для випічки або змащуємо олією. Розташовуємо половину тіста і розрівнюємо. Рівномірно розподіляємо начинку. Зверху заливаємо залишком тіста і розрівнюємо. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухої кірочки, приблизно 35 хвилин. Готовий пиріг виймаємо з форми та перекладіть на решітку для охолодження.

Нове

Популярне