У світі смачної кулінарії існує безліч рецептів, які роблять наші щоденні обіди більш насиченими та неповторними. Ми пропонуємо вам спробувати плов, який зможе вразити не тільки вас, але і ваших гостей. Ця страва дивує не лише своєю смаковою гармонією, а й легкістю приготування.
Інгредієнти:
- Філе курчати – 500 г
- Морква – 2 шт
- Цибуля – 2 шт
- Рослинна олія – 50 мл
- Кмин – 1 ч. л
- Булгур – 300 г
- Сіль, перець – на свій смак
- Часник – 1 головка
- Вода – 800 мл.
Приготування:
Нарізаємо курку невеликими шматочками, а моркву — півкільцями. Нарізаємо цибулю. На середньому вогні розігріваємо олію в казані. Викладаємо у казан моркву та курку. Готуємо 5 хвилин. Додаємо кмин, посолимо та поперчимо, тушкуємо під кришкою ще 5 хвилин. Зверху розподіляємо рівним шаром промитий булгур і вставляємо цілу головку часнику. Заливаємо водою. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і готуємо на слабкому вогні 15–20 хвилин. Знімаємо з плити, залишаємо під кришкою ще 15 хвилин, а потім перемішуємо.