Нове

Кольорова капуста з грибами та сиром в духовці

Цей рецепт – це варіант смачної та корисної страви, яка гармонійно поєднує в собі цілющу капусту, ароматні гриби, сметану та сир. Цей рецепт не тільки легко засвоюється, але й дозволяє насолодитися витонченим поєднанням смаків.

Інгредієнти:

  • 500 г кольорової капусти
  • Яйце – 1 шт
  • Шампіньйони – 150 г
  • Рослинна олія – 4 ст.л
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Сметана – 150-200 г
  • Твердий сир – 3 ст.л
  • Сіль – на свій смак
  • Свіжа зелень – пучок

Приготування:

Занурюємо кольорову капусту в підсолену воду і варимо протягом 12 хвилин. Відціджуємо в друшляку. Викладаємо у глибоку форму для запікання. Нарізаємо цибулю напівкільцями, перетираємо моркву на великій терці. Розігріваємо олію на сковороді, додаємо овочі. Смажимо на невеликому вогні до м’якості. Нарізаємо шампіньйони пластинами й додаємо до овочів. Підсолюємо і смажимо суміш протягом 6–7 хвилин, періодично помішуючи. Викладаємо підсмажені гриби з овочами на капусту. Натираємо твердий сир на середній терці й посипаємо овочі. У глибокому посуді розбиваємо яйце, додаємо сметану й щіпку солі. Збиваємо. Виливаємо яєчно-сметанну суміш у форму на шар сиру. Капусту з грибами в духовку. Запікаємо протягом 15 хвилин при температурі 180° С.

Нове

Популярне