Цей рецепт – це варіант смачної та корисної страви, яка гармонійно поєднує в собі цілющу капусту, ароматні гриби, сметану та сир. Цей рецепт не тільки легко засвоюється, але й дозволяє насолодитися витонченим поєднанням смаків.
Інгредієнти:
- 500 г кольорової капусти
- Яйце – 1 шт
- Шампіньйони – 150 г
- Рослинна олія – 4 ст.л
- Ріпчаста цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Сметана – 150-200 г
- Твердий сир – 3 ст.л
- Сіль – на свій смак
- Свіжа зелень – пучок
Приготування:
Занурюємо кольорову капусту в підсолену воду і варимо протягом 12 хвилин. Відціджуємо в друшляку. Викладаємо у глибоку форму для запікання. Нарізаємо цибулю напівкільцями, перетираємо моркву на великій терці. Розігріваємо олію на сковороді, додаємо овочі. Смажимо на невеликому вогні до м’якості. Нарізаємо шампіньйони пластинами й додаємо до овочів. Підсолюємо і смажимо суміш протягом 6–7 хвилин, періодично помішуючи. Викладаємо підсмажені гриби з овочами на капусту. Натираємо твердий сир на середній терці й посипаємо овочі. У глибокому посуді розбиваємо яйце, додаємо сметану й щіпку солі. Збиваємо. Виливаємо яєчно-сметанну суміш у форму на шар сиру. Капусту з грибами в духовку. Запікаємо протягом 15 хвилин при температурі 180° С.