Чудовий варіант для смачного та ситного обіду чи вечері. Ця страва поєднує в собі ніжне тісто, поживну начинку з картоплі та тунця. Саме це робить страву ідеальним вибором для будь-якого часу дня.
Інгредієнти:
Для тіста потрібно:
- Борошно – 200 г
- Вершкове масло – 100 г
- Вода – 70 г.
- Сіль – 1 щіпка
Для начинки потрібно:
- Тунець консервований – 100 г
- Картопля – 200 г
- Мариновані каперси – 30 г
- Яйце – 3 шт
- Сіль, перець, паприка – на свій смак
- Оливкова олія – 5 мл
Приготування:
Нарізаємо холодне вершкове масло, змішуємо з борошном та сіллю. Додаємо льодяну воду, замішуємо тісто і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Очищуємо та тонко нарізаємо картоплю. Дістаємо тісто з холодильника, розкочуємо та викладаємо в форму. Відправляємо форму з тістом в холодильник. З тунця зливаємо рідину, розтираємо трошки виделкою і змішуємо з нарізаним яйцем. Дістаємо форму з холодильника і викладаємо начинку на тісто. Посипаємо каперсами, додаємо шар картоплі. Приправляємо сіллю, перцем та паприкою. Поливаємо оливковою олією і відправляємо в розігріту до 180 °C духовку на 60 хвилин.