Цей рецепт на основі чорної смородини точно подарує вашому смаку нові відчуття. Кекс зі смородиною – це не лише смачний десерт, а й чудовий спосіб насолодитися корисними властивостями цього чудового ягідного плоду. Вишуканий смак смородини в поєднанні з легким тістом кексу – ідеальний варіант для будь-якої години дня.
Інгредієнти:
- 600 г борошна
- 15 г розпушувача
- 400 г цукру
- 120 г вершкового масла
- 7 г солі
- 210 мл молока
- 5 яєць
- 110 мл розтопленого масла
- 15 г ванільного цукру
- 300-400 г чорної смородини
Приготування:
Збиваємо м’яке масло з цукром. Окремо змішуємо рідкі інгредієнти та поступово, тричі, додаємо до масла з цукром. Змішуємо сухі інгредієнти, також тричі додаємо у тісто. Додаємо смородину та акуратно перемішуємо лопаткою. Випікаємо при температурі 180 °C приблизно 60-75 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.