Приготування конфітюру – це прекрасний спосіб зберегти смак та аромат яблук на довгий час. Яблучний конфітюр із соковитим імбиром – це не просто десерт, а також корисний додаток до різноманітних страв. Спробуйте приготувати цю страву за нашим рецептом.
Інгредієнти:
- Яблука – 1,5 кг
- Вода – 200 мл
- Сік – 1 лимона
- Цукор – 1 кг
- Імбир – 100 г
Приготування:
Очищуємо яблука, видаляємо серцевину, нарізаємо на маленькі кубики. Імбир натираємо на терку. У каструлю наливаємо 200 мл води та додаємо сік лимону. До води додаємо цукор, доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин. Викладаємо підготовлені яблука та імбир у сироп, перемішуємо, зменшуємо вогонь і варимо, помішуючи, 45 хвилин. Конфітюр повинен стати густим. Розкладаємо конфітюр у посуд.