Неймовірно ніжні та соковиті котлетки з минтая та кальмара. Ідеально зайде як самостійна страва, також підійде до будь-якого гарніру.
Обов’язково приготуйте і переконайтеся наскільки це смачно і просто.
Інгредієнти:
- Філе минтаю – 1 шт
- Тушки кальмара – 2 шт
- Хліб білий – 100 г
- Молоко – 100 мл
- Цибуля – 35 г
- Рослинна олія
- Часник – 1 зубчик
- Яблучний оцет – 1 ст. ложка
- Сметана – 1 ст. ложка
- Копчена паприка
Приготування:
Хліб ріжемо на маленькі шматочки і відправляємо в миску з молоком. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Через м’ясорубку пропускаємо очищені кальмари (два рази), філе минтаю, хліб, обсмажену цибулю та часник (один раз). Фарш за смаком солимо, перчимо і добре перемішуємо. Мокрими руками формуємо з фаршу котлетки та обвалюємо у борошні. На олії з двох сторін злегка обсмажуємо котлетки і перекладаємо на деко. Запікаємо при 160 градусах 5 хвилин. Поки запікаються котлетки – обсмажуємо на олії нарізану півкільцями цибулю, посоливши і додавши яблучний оцет. Обсмажену цибулю обпалюємо газовим пальником, щоб надати страві аромату серпанку. Перед подачею на стіл змащуємо дно тарілки сметаною, викладаємо котлети, на котлети кладемо цибулю і посипаємо копченою паприкою. Подаємо на стіл та насолоджуємося смаком!