Апетитні сирні палички і смородиновий соус – безпрограшний спосіб ситно і смачно нагодувати всю сім’ю або гостей, що раптово наскочили. Соус, до речі універсальний і відмінно підійде до м’яса і до птиці.
Приготуйте та зацініть самі це незабутнє поєднання смаків ягідного соусу та сиру.
Інгредієнти:
- Сир – 300 г
- Яйце – 1 шт
- Борошно (для панірування)
- Гречані пластівці
- Ягоди заморожені (смородина) – 250 г
- Імбир – 5 г
- Цукор – 3 ч. ложки
- Часник – 1/4 зубчика
- Винний оцет – 0.5 ст. ложки
- Соєвий соус
- Перець – 8 горошин
- Кінза – пару гілочок
Приготування:
У сотейник відправляємо заморожену смородину, імбир та три чайні ложки цукру. Додаємо четвертинку зубчика часнику, кампотський перець, наливаємо, оцет, соєвий соус і до смаку солимо. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Кип’ятимо буквально пару хвилин, додаємо дрібно нарізану кінзу і знімаємо сотейник з вогню. Все пробиваємо блендером і пропускаємо через ситечко. У миску розбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Великими шматочками нарізаємо сир. Кожен шматочок обвалюємо в борошні, далі занурюємо в яєчний кляр і відправляємо в миску з гречаними пластівцями.
Сир обсмажуємо у великій кількості рослинної олії до рум’яної скоринки. Готові сирні палички викладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру і подаємо до столу зі смородиновим соусом.