Дуже простий спосіб приготування, тому що нічого попередньо маринувати не треба. Грудка виходить соковита і дуже смачна. Вона чудово підходить як основна страва з гарніром або як м’ясна нарізка замість ковбаси. З нею можна готувати бутерброди на сніданок та для перекушування. За рахунок доповнення різними спеціями та приправами отримую інші смаки. Покажу 3 різні смаки.
Інгредієнти:
- 3 філе курячої грудки (900 г)
- 1 ч. л. з гіркою аджики
- 2 ч. л. томатної пасти
- 3 ч. л. рослинної олії
- 1 ч. л. приправи для курки
- 2 щіпки меленого перцю
- за смаком сіль
Приготування:
Філе грудки добре промиваємо, просушуємо паперовими рушниками і відрізаємо все, що не подобається (жили, жир тощо). Посипаємо з усіх боків невеликою кількістю солі.
На перше філе додаємо гостру аджику, олію (1 ч. л.) і добре розподіляємо по всій поверхні.
Другий шматок посипаємо приправою для курки, поливаємо олією (1 ч. л.) і знову розподіляємо з усіх боків.
Третій шматок філе посипаємо чорним перцем, додаємо томатну пасту, олію та розподіляємо. Розміщуємо грудку на фольгу (краще використовувати 2 шари) і доповнюємо зверху лавровим листом.
Філе грудки щільно загортаємо у фольгу, перекладаємо у форму та відправляємо у розігріту духовку при 200 градусах на 30 хвилин. За рахунок того, що філе запікатиметься у власному соку, воно вийде дуже ніжне і соковите.
Філе виймаємо з духовки, розвертаємо і одразу подаємо на стіл. До гарячої курячої грудки готуємо улюблений гарнір.вечерЯкщо філе подаємо як м’ясну нарізку, то повністю його остудити у фользі. Грудка з аджикою виходить в міру гострою і дуже ароматною. Філе з приправою для курки має смак часнику, куркуми та коріандру. А філе з томатною пастою має чудовий томатний смак та приємний аромат від лаврового листа. Вигляд виходить яскравим та красивим. Це соковито та смачно!
Смачного!!!