Це неймовірно смачна, ароматна та швидка страва з невеликої кількості продуктів. На підготовку потрібно близько 10 хвилин, а на приготування потрібно не більше 7 хвилин. У результаті виходять соковиті м’які яблука з найніжнішою начинкою всередині. І аромат у них просто чудовий. Подавати їх можна на сніданок або десерт.
Інгредієнти:
- 3 яблука (великі)
- 1 пачка сиру (9% 180 г)
- 1 куряче яйце (С1)
- 3 ч. л. цукру
- 1 ч. л. з гіркою манки
Приготування:
Для приготування використовую сир у пачці. Відправляємо його в миску, додаємо яйце, цукор та манку.
Добре перемішуємо і начинка сиру готова.
Яблука можна брати будь-якого сорту та розміру, але від цього буде залежати час приготування. Чим м’якше яблука, тим швидше вони готуватимуться. Я маю великі досить жорсткі яблука.
З боку плодоніжок зрізаємо у яблук кришечки. Робимо так, щоб яблука максимально рівно стояли, можна ще трохи підрізати частини, що виступають з нижньої сторони.
Спочатку ножем вирізаємо невелику частину серцевини, потім чайною ложкою акуратно виймаємо насіння з твердими мембранами та м’якуш. Видаляємо м’якуш максимум, щоб помістилося багато начинки.
По колу протикаємо яблука зубочисткою (по 6-7 проколів). Заповнюємо їх сирною сумішшю, розміщуємо на тарілці, вливаємо на дно 1 ст. ложку води та відправляємо в мікрохвильову піч (750 Вт). Готуємо спочатку 5 хвилин та перевіряємо. Якщо яблука стали м’якими, то блюдо готове. Якщо вони залишаються жорсткими, то додаємо ще 2 хвилини. Час залежить від яблук, оскільки сама начинка готується за 4 хвилини.
Сирна маса при приготуванні трохи підніматиметься і трохи виходитиме назовні. На дні тарілки буде небагато рідини. Готові яблука з сиром або сирну запіканку в яблуках перекладаємо на іншу тарілку, трохи остуджуємо і відразу подаємо на стіл. Яблука виходять соковитими, м’якими та ароматними, а сама запіканка дуже ніжною. Страва в міру солодка і дуже смачна.
Смачного!!!