Цей спосіб цікавий тим, що печінка та овочі з грибами готуються окремо, а з’єднуються при подачі. Ще покажу чудовий спосіб приготування печінки, при якому всередині вона виходить ніжна та соковита, а зовні покривається скоринкою з легким хрускотом. Овочі можна брати будь-які. Печінка з хрусткою скоринкою та соковиті овочі з грибами – це дуже смачно.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 2 помідори (250 г)
- 1 солодкий перець (130 г)
- 1 цибуля
- 150 г печериць
- 3 зубчики часнику
- 5 ст. л. соєвого соусу
- 4-5 ст. л. крохмалю
- 1/2 пучка петрушки
- 1 щіпка цукру
- 5 ст. л. рослинної олії
- за смаком мелений перець (чорний)
- за смаком сіль
Приготування:
Курячу печінку промиваємо і відправляємо в миску, додаємо соєвий соус (4 ст. л.), мелений перець та цукор. Мені подобаються добре солоні страви, тому печінку ще трохи солю. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.
У сковороді в олії (2 ст. л.) на сильному вогні обсмажуємо 3 хвилини півкільця цибулі і додаємо нарізані печериці. Смажимо близько 3 хвилин.
Потім додаємо солодкий перець, нарізаний соломкою і готуємо ще близько 3 хвилин. Постійно перемішуємо.
Помідори нарізаємо не дуже дрібно та викладаємо у сковороду. Готуємо кілька хвилин, доки не стануть м’якими. Перчимо і трохи солимо.
Доповнюємо овочі з грибами соєвим соусом (1 ст. л.), дрібно нарізаним часником, петрушкою, перемішуємо і обсмажуємо 2 хвилини.
Через 10 хвилин після того, як залили печінку соєвим соусом, приступаємо до її приготування. Обвалюємо печінку в крохмалі (по 6-7 шт.).
Відправляємо її в гарячу олію (3 ст. л.) у сковороду. Сковороду прикриваємо кришкою, смажимо печінку 3-4 хвилини на середньому вогні до появи скоринки.
Потім печінку перевертаємо та готуємо ще 3-4 хвилини. Зверху вона покривається скоринкою з легким хрускотом, а всередині виходить дуже ніжною та соковитою. Готову печінку викладаємо на велику тарілку по краях і смажимо наступну партію.
Печінка знаходиться по краях тарілки, у середину додаємо соковиті овочі з грибами. Прикрашаємо все скибочками свіжого помідора, зеленню і одразу подаємо на стіл. Це дуже смачна страва!
Смачного!!!