Ця страва має безліч варіантів приготування, покажу один з улюблених. Готувати можна з будь-яким м’ясом та овочами. Просто все нарізаю, викладаємо в горщики та запікаю в духовці. Нічого заздалегідь обсмажувати не треба. Люблю страви в горщиках за простоту в приготуванні (біля плити стояти не треба), аромат і особливий смак.
Інгредієнти:
- 300 г індички (філе грудки)
- 300 г картоплі (2 шт. середні)
- 150 г печериць
- 1 цибуля (середня)
- 2 зубчики часнику
- 4 ст. л. сметани
- 1 лавровий лист
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування беру глиняні горщики об’ємом 500 мл (2 шт.), Можна готувати і в одному великому горщику. Картоплю очищаємо, нарізаємо на середні скибочки, ділимо навпіл і викладаємо в горщики. Солимо і перчимо.
Цибулю нарізаємо дрібно, зубчики часнику очищаємо і по половині відправляємо в горщики.
Печериці нарізаємо на середні скибочки і розміщуємо по ½ частини в горщиках. Трохи солимо і перчимо.
Філе індички нарізаємо на середні шматочки, посипаємо сіллю, перцем і перемішуємо. Додаємо на гриби по ½ частини та доповнюємо лавровим листом (по ½ шт.).
Сметану (по 2 ст. л.) додаємо на індичку та розподіляємо. Трохи перчимо. Ні воду, ні бульйон у горщики не додаємо. При запіканні рідина виділиться з овочів, грибів та м’яса.
Горщики закриваємо кришками або кількома шарами фольги, як у мене, і ставимо в духовку. Включаємо на 180 градусів та готуємо 60 хвилин.
Готове блюдо виймаємо. На дні утворюється дуже смачний соус, аромат у страви чудовий.
Горщики відразу подаємо на стіл і за бажанням посипаємо зеленню. Овочі та гриби при запіканні стають м’якими, а індичка дуже соковита та ніжна. І аромат, і смак просто чудові. Готувати можна з будь-яким м’ясом та овочами.
Смачного!!!