Дуже ніжне, м’яке, пісочне тісто, ароматна яблучна начинка, а зверху хрустка рум’яна скоринка з корицею, виходить по-домашньому смачний і ароматний пиріг з яблуками.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 150 г
- Масло вершкове м’яке – 200 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Яблука – 500 г
- Для посипання: за бажанням кориця – 1 ч. л. + цукрова пудра
- Розмір форми 33х24 см. (кругла 22-24 см.)
Приготування:
Яблука очистити від шкірки та нарізати на шматочки.
Розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль, ванільний цукор, збити міксером протягом 2-3 хвилин до світлої пишної маси.
Потім по одному ввести яйця та збити до однорідної маси.
Просіюємо борошно та розпушувач. Замішуємо однорідне тісто.
Дно та боки форми застелити пергаментом для випікання. Викласти тісто рівномірним шаром. На тісто розкладаємо яблука і трохи втискаємо в тісто.
Змішати корицю з цукровою пудрою і посипати зверху по всій поверхні пирога. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтесь на духовку. Готовність пирога можна перевірити дерев’яною шпажкою, вона має виходити сухою.
Готовий пиріг вийняти з духовки і остудити до кімнатної температури. Зверху присипати цукровою пудрою.