Сьогодні я до Вас із рецептом швидкого торта, я його називаю “лінивий”, бо не треба з ним возитися. Все перемішую і в духовку.
Інгредієнти:
- Борошно – 150 г
- мак – 120 г
- кокосова стружка – 100 г
- цукор – 200 г
- вершкове масло – 150 г
- яйця – 3 шт
- ванілін – 1 пачка
- розпушувач – 1 ч.л.
- цедра лимона – 1 ч.л.
- сметана – 200 г
- сіль – 1/4 ч.л.
Для шоколадного заливання:
- вершки 20% – 33% – 100 мл
- шоколад темний – 150 г
- масло вершкове – 150 г
Приготування:
У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 200 г цукру, щіпку солі і збиваємо міксером. Тепер додамо 200 г сметани, 150 г вершкового масла розтопимо, трохи охолодимо і додамо в тісто. Перемішуємо, додаємо 100 г маку, 100 г кокосової стружки, 150 г борошна, 1чл розпушувача і 1чл цедри лимона.
Все тісто готове. Беремо деко, мій діаметром 26 см, змащуємо олією, викладаємо тісто, розрівнюємо
Ставимо в духовку випікаємо при 180 градусах 30 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. За 10 хвилин до готовності приготуємо шоколадну заливку. У сотейник наливаємо вершки 100 мл, у мене жирністю 20% і 150 г вершкового масла. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, кладемо 250 г темного шоколаду, вогонь вимикаємо, масу помішуємо до розчинення шоколаду, гарячий торт виймаємо, відразу заливаємо гарячою шоколадною заливкою і залишаємо до повного охолодження. Як торт охолоне, виймаємо із форми. Я полила згущеним молоком і посипала пелюстками мигдалю. Ось такий тортик виходить. Мінімум зусилля, м’який соковитий і дуже смачний.