Нове

Баклажани у подвійному соусі: швидка та проста у приготуванні закуска з овочів

Цей рецепт овочів у подвійному соусі вже давно у списку моїх улюблених сезонних закусок. У сезон готую часто, виходить смачно, а готується просто.

Інгредієнти:

  • Баклажани 1-2 шт.
  • Солодкий перець 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Часник
  • Петрушка
  • Сухий базилік 1/2 ч. л.
  • Цукор 0.5 ч. л.
  • Сіль, перець (за смаком)

Приготування:

Баклажани очищаю від шкірки (це для того, щоб страва вийшла ще ніжніша).
Нарізаю кубиками, солю, трохи перемішую і даю постояти 5 хвилин.
Баклажани набік, тепер треба перець болгарський нарізати соломкою.
Два помідори натерти на дрібній тертці та додати пару зубчиків часнику.

Баклажани промити та просушити паперовими рушниками. Відправляємо їх у сковороду з невеликою кількістю олії. Смажимо на середньому вогні до рум’яності. За бажанням можна додати перець за смаком.

Баклажани прибрати зі сковороди.

Додати 1 столову ложку олії та обсмажити перець хвилини 2.

Перець прибрати. У сковороду відправити помідори та часник тушкувати 5 хвилин.

Додати сіль, цукор, перець, базилік, тушкувати ще 2 хвилини, і смачний соус готовий.
У сметану видавити часник до смаку, додати зелень, перемішати.

Сметанний соус відправити на дно миски, в якій збиратимете закуску. На сметанний соус викладаємо баклажани.

Далі додати перець та томатний соус. Даємо настоятися та подаємо до столу. За бажанням зверху викладаємо будь-яку зелень.

Смачного.

Нове

Популярне