Нове

Беремо одне яйце та пачку сиру! Легкий рецепт найніжніших листкових булочок на сирному тісті

Сьогодні я до вас з дуже простим рецептом листкових сирних булочок! Булочки готуються дуже просто з найпростіших інгредієнтів, а виходять дуже смачними, ароматними, пухнастими, листковими, і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • 180 г сиру
  • 1 яйце велике
  • 80 г цукру
  • 30 г олії
  • щіпка солі, ванілі
  • 200 г + 20 г (на стіл) борошна, борошна може знадобитися більше або менше, все залежить від вологості сиру та розміру яйця, вологості борошна.
  • 1 ч л розпушувача

Для прошарку:

  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст л цукрової пудри

Для змащення:

  • 1 жовток +2 год л молока

Приготування:

У миску відправляємо 180 г сиру, додаємо 80 г цукру, щіпку солі, ванілі, вливаємо 30 мл олії, одне яйце і добре все перемішаємо.

У чашу для просіювання борошна всипаємо 200 г борошна, 1 ч л розпушувача розмішуємо сухі інгредієнти і просіюємо в сирну масу, замішуємо тісто.

Тісто довго місити не треба, збираємо в кулю округляємо, викладаємо на стіл підпиленим борошном, накриваємо, даємо відпочити 5-10 хвилин.

Тісто повинно вийти м’яким, що злегка липне до рук.

Тісто відпочило, підмішуємо, і розкочуємо прямокутний пласт товщиною 3-4 мм.

Зверху пласт тіста змащуємо м’яким вершковим маслом, посипаємо цукровою пудрою та згортаємо в рулет.

Краї защипуємо, рулет підкочуємо та нарізаємо на шматочки довільної форми.

Укладаємо заготовки на деко, змащене олією або застелене пергаментом. Зверху заготовки змащуємо жовтком, попередньо розмішавши його з 1-2 ч л молока.

Ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Готові булочки перекладаємо на ґрати і даємо трохи охолонути. Найсмачніші виходять булочки! Рекомендую приготувати!

Нове

Популярне